ŠŤAVNATÉ ŠPÍZY SE ZELENINOU NA GRILU
Klobásu nakrájíme na kolečka, maso na kostky, zeleninu na větší kousky. Česnek prolisujeme a společně se solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem smícháme s olivovým olejem. Do připravené marinády naložíme alespoň na dvě hodiny vše kromě klobásy.
Střídavým napichováním všech surovin na jehly připravíme špízy. Gril pomastíme slaninou a špízy pečeme nejdřív na silnějším ohni, ale dopekáme na menším, aby zůstaly šťavnaté.
Podáváme s pečivem a paprikovým dipem.
Co budete potřebovat:
- 400 g vepřové krkovice
- 230 g klobásy
- 2 papriky
- ½ lilku
- ½ cukety
- 4 žampiony
- 100 g slaniny vcelku
- 1 cibule
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- pepř
PAPRIKOVÝ DIP
Česnek prolisujeme nebo nasekáme najemno a vmícháme do smetany společně s uzenou paprikou, osolíme, opepříme a zakápneme limetkou.
Co budete potřebovat:
- 200 ml zakysané smetany
- 3 lžičky uzené papriky
- 2 stroužky česneku
- šťáva z limetky
- sůl
- pepř